Makine Sektörü Bursa'da Buluşuyor

Makine Sektörü Bursa’da Bumatech Fuarı’nda Buluşuyor

Bursa Metal İşleme Teknolojileri,  Saç İşleme Teknolojileri  ve Otomasyon fuarlarını tek çatı altında toplayan Bursa Makine Teknolojileri Fuarları (BUMATECH), 28 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek fuar, 300’den fazla firma ve firma temsilciliğinin katılımda, 7 salonda 40 bin m2 kapalı alanda 40 binden fazla ziyaretçi ağırlayacak. 1 Milyar TL ticaret hacmi hedeflediklerini belirten Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Katılımcılarının yaklaşık yüzde 60’ının üretici ve ihracatçı firma olması bakımından fuarlar önemli iş bağlantılarına da ev sahipliği yaparken ülke ekonomisine de katkı sağlayacak” dedi.

Makine imalat sektörünün 2018’de Türkiye ihracatına katkısı ise 17,1 Milyar dolar.                        Bu kapsamda; Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgahları Sanayici ve İş insanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliği, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile bu yıl 28 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları önemini bir kat daha arttırıyor.

‘Makine yapan makinelerin fuarları’ olarak da tabir edilen Bursa Makine Teknolojileri Fuarları (BUMATECH), sektör profesyonellerinin ajandasında şimdiden yerini aldı. Cnc tezgâhlarından takım tezgâhlarına, sac işleme makinalarından ölçü kontrol sistemlerine, insanlarla çalışan robotlardan yeni nesil yazılımlara ve otomasyonlara kadar geniş ürün grubu yer aldığı Bumatech, bu yıl da 60’ın üzerinde ülkeden alım heyetlerini de ağırlamaya hazırlanıyor.

Ülke Ekonomisine Katma Değer Sağlayacak
Ülkemizde ve dünyada hızla gelişen getirisi ve katma değeri yüksek olan Türkiye makine imalat sektörünün nabzı 4 gün boyunca Bursa’da atacak. İnsan ve makine etkileşiminin giderek arttığına dikkat çeken Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “İnsanların makinelerle birlikte çalışmaya başlamasıyla beraber “zor” kelimesi artık ortadan kalktı.  Bu teknolojilerinin son örnekleri her yıl olduğu gibi bu yılda Bursa’da görücüye çıkacak. Ülkemizin en büyük 3 fuarından birisi olan organizasyon kendi gücünü katlayarak yoluna emin adımlarla devam ediyor. Katılımcı firmaların 130 civarında ülkeye ihracat kapasitesine sahip olması sebebiyle çok farklı coğrafyalardan iş insanları fuarı ziyaret edecek. Yurt içinden 50’den fazla sanayi şehrinden organize edilecek heyetlerin de dahil olması ile fuar süresince oluşacak iş bağlantıları, katılımcı firmaların yeni pazarlara açılması için büyük fırsatlar sunarken aynı zamanda istihdam anlamında da avantajlar sağlayacak. Fuar boyunca 2500’den fazla ikili iş görüşmesinin gerçekleşeceğini düşünüyoruz” dedi.

Geniş Ürün Grubu Dikkat Çekiyor
Kapsamında cnc tezgâhlarından takım tezgâhlarına, sac işleme makinalarından ölçü kontrol sistemlerine, insanlarla çalışan robotlardan yeni nesil yazılımlara ve otomasyonlara kadar geniş ürün grubu yer aldığı BUMATECH, kendi alanında ülkemizin en önemli buluşmalarından biri olarak dikkat çekmektedir. Son yıllarda giderek artan katılımcı sayısı, ticari faaliyetleri ve ziyaretçi sayıları söz konusu fuarların, sektörünün “marka” fuarlarından biri olduğunu göstermektedir. Her yıl makine satışlarına yaptığı katkı ile sektör ticaretini hareketlendiren Fuarlar, bu yıl da sektör profesyonellerinin ajandasında ilk sırada yer almaktadır.

Makine Sektörünün Dünyaya Açılan Kapısı
‘Makine yapan makinelerin fuarları’ olarak da tabir edilen Bursa Makine Teknolojileri Fuarlarda TÜYAP’ın yurtdışı ofislerinin çalışmaları ile Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan 60’ın üzerinde ülkeden organize edilen iş insanları ağırlanacak.  Yurt içinden 40’dan fazla sanayi şehrinden gelecek heyetlerin de dahil olması ile oluşacak platformda dört gün boyunca gerçekleşecek iş bağlantıları, katılımcı firmaların yeni pazarlara açılması için büyük fırsatlar sunarken aynı zamanda istihdam anlamında da avantajlar sağlayacaktır.

Sektöre yeni pazarlar sunmak için pazarlama ağını genişleten BUMAECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, 28 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihlerinde önemli iş bağlantılarına ev sahipliği yapmaya ve yeni pazarlara açılmak ve mevcut pazar paylarını arttırmak isteyenler için etkin bir ticaret platformu olmaya hazırlanıyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin
KOSGEB tarafından desteklenen Fuarlar hakkında daha detaylı bilgi almak için, www.bursamakinefuari.com, www.bumatechfuari.com ve www.bursametalisleme.com web siteleri ziyaret edilebilir.

Ziyaret Saatleri;
28 – 29 – 30 Kasım 2019 tarihlerinde 10.00 – 19.00 saatleri arasında,
1 Aralık 2019  (son gün)  tarihinde ise 10.00 – 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Saygılarımızla,
TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş.

Basın Bülteni
Avantgarde Communication Management